Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Πως το παιδι εφτιαξε τον κοσμο.


Πριν καιρο, πολυ καιρο, βρεθηκα σε ενα σεμιναριο μιας αγαπημενης φιλης στο οποιο παρουσιαζε το βιβλιο της. Εκει ακουσα μια υπεροχη ιστορια που θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας. Την ειχα μοιραστει με φιλους σε καποιο mail μου αλλα ως blogger πλεον την ξαναμοιραζομαι γνωριζοντας καλα ποσο πολυ θα το ευχαριστηθειτε εσεις που με "ακολουθειτε" σε αυτες τις γραμμες μου...Και με ενα κλικ...οι σκεψεις ταξιδευουν στον κυβερνοχωρο και φτανουν στην προσωπικη γωνιτσα σας.

Γιατι τα ομορφα πραγματα ειναι πιο ομορφα οταν τα μοιραζεσαι!


"Ενας απασχολημενος μπαμπας καθοταν μπροστα στον υπολογιστη του και δουλευε οπως εκανε καθημερινα. Το παιδι του ηρθε και καθησε διπλα του. Ο μπαμπας, ενοχλημενος λιγο που ειχε χασει την συγκεντρωση του, εδωσε στο γιο του μια σελιδα που εκοψε απο ενα περιοδικο η οποια ειχε επανω της τον χαρτη του κοσμου. Την ιδια σελιδα την εκοψε σε ακομα μικροτερα κομματακια και τα εδωσε στο γιο του για να φτιαξει τον κοσμο οπως ηταν στην αρχικη του μορφη.

Υστερα απο 5-10 λεπτα το παιδι εμφανιζεται στον πατερα του με την σελιδα ολοκληρη, εχοντας κολλησει ολα τα κομματια που σχηματιζαν την εικονα του κοσμου.
Ο πατερας του ειχε μεινει εκπληκτος..."Μα πως το εκανες αυτο;", τον ρωτησε με απορια. "Πως γνωριζες την καθε χωρα και την τοποθετησες σωστα;"

"Η αληθεια ειναι οτι δεν ειχα ιδεα για τις χωρες", απαντησε ο μικρος ,"απλα, ειχα παρατηρησει ενω εκοβες την σελιδα, στην πισω πλευρα της υπηρχε η εικονα ενος ανθρωπου. Οποτε, το μονο που εκανα ηταν να σχηματισω τον ανθρωπο αυτον και να κολλησω τα κομματια του."


ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

Και ολοι γνωριζουμε καλα πως η αρχη της προσπαθειας αυτης ειναι προς τα μεσα...
Ζουμε σε καιρους δυσκολους, πολλα αλλαζουν και αναπροσαρμοζονται...αντι να παραπονιομαστε για το εξω και να γκρινιαζουμε για την καθε κριση...ας κρινουμε τον εαυτο μας και ας το δουμε ολο αυτο σαν μια ευκαιρια να δουμε τον εαυτο μας μεσα στο συνολο, και οχι να χαζευουμε το συνολο μονο!

Εμεις ειμαστε το παραδειγμα των οσων βλεπουν τα παιδια αυτου του κοσμου. Ας βρουμε τα κομματια μας, ας τα κολλησουμε και ο καθενας ξεχωριστα ας νιωσει καλα με τον εαυτο του.
Ανθρωπος.
Αυθεντικος.

Ευχαριστω που με διαβασατε και σημερα.













A busy dad was on his computer working as always...his child came and sat beside him. The dad , being a bit disturbed for the distraction gave his son a page he cut of a newspaper that had the map of the world. He started cutting the page in small pieces and gave his son the pieces to make the image of the world back as it was.

the child went to his room and after 5 or 10 minutes he came back with the while page glued back as it was.


dad was surprised.....but how did u do it?, he asked his small son. how did u know all the countries and where they belong?

well, the son replied, i didnt. but as you were cutting the page of the world i noticed from the other side of the page there was a figure of man. so instead of putting together the pieces of the world, i glued the man;s figure....

INSTEAD OF FIXING THE WORLD, LETS FIX THE PERSON FIRST!

and u know something?we all can do that by starting to be our trues selves.nothing more, nothing less.
remember how we were as children...simple and to the point...things happened in the way that changed us...
try to rememeber the starting point and become it...be genuine, be you!

thank u for reading me today
natalie sampas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου